«Весняні обрядові традиційні хліби»
Лялина Світлиця ЗАПРОШУЄ на унікальний інтерактивний Етно майстер-клас «Весняні обрядові традиційні хліби». Оскільки хліб супроводжував наших предків упродовж всього ЖИТТЯ – від народження до останньої межі, то до кожного родинного чи календарного свята/події в нашому регіоні випікали особливі його види.
Нашим гостям ми запропонуємо взяти участь у обговоренні тістотворчих традицій нашого краю, семантики та символізму хлібних виробів, що виготовлялися саме навесні. Зокрема ознайомимося із забутими технологією і рецептурою приготування «жайворонків», «хрестів», колись знаменитих на усіх ярмарках боромлянських бубликів, а ще слащонів, книшів, пасок, мандриків, гречаників, голубців, галопів, сорочачих вушок, драбинок, коржів... За доброю традицією, на вас очікує майстер-клас із виготовлення обрядових «жайворонків». Під час майстер-класу буде використано рідкісні авторські фото і матеріали польових етнографічних експедицій з особистого наукового архіву. Проводить етнолог, провідний популяризатор українських традицій Полтавщини, Харківщини та Сумщини, кандидат історичних наук Олена Щербань.