пятница, 23 мая 2014 г.

Коник гривастий / Horse hryvastyy

Коник гривастий. Майстер-клас 
Авторська робота. Володимир із Гадяча

Перед цим коником я не встояла… Перш ніж публікувати мк на сайті«випробувала його на собі». Робити коника було досить легко, витратила близько 2-х годин (хоча спочатку думала, що буду тільки півдня шпагат нарізати :)). Попону вишивала, бо не знайшлось вдома підходящої тканинки. Моїм мужчинам коник дуже сподобався.
Отже, пропоную вашій увазі майстер-клас так би мовити «перевірений в редакції». Далі слово автору: «Кінь здавна пов`язаний з чоловічим образом. Він уособлює силу, шляхетність, відданість і вірність. Подарувати таку ляльку можна близькій людині – чоловікові, синові, братові, батькові, другові».
Коник гривастий. Іграшка. Майстер-класНеобхідно приготувати 3 зв`язки шпагату по 40 штук довжиною 28 см, кольорові нитки, тасьму для копит, кольоровий шнурок для вуздечки, тканину для попони.
Коник гривастий. Іграшка. Майстер-класБеремо першу зв`язку і на відстані 1-1,5 см щільно замотуємо.
Коник гривастий. Іграшка. Майстер-класВивертаємо і замотуємо на відстані 1,5 см ще раз.
konyk4Починаємо мотати гриву коня. Беремо 10 штук шпагату. Складаємо навпіл і примотуємо до голови кольоровими нитками на висоті 2 см, обрізаємо.
konyk5Кожну наступну частину гриви трохи накладаємо на попередню, утворюючи таким чином шию коня. Грива складається з 5 таких частинок.
konyk6Зробивши гриву, розділяємо пучок на дві рівні частини і формуємо передні ноги коня.
konyk7Кожну половинку складаємо навпіл і примотуємо спочатку їх разом, а потім обмотуємо шпагатом кожну ногу окремо. Стараємося зробити їх однаковими.
konyk8Робимо тулуб. Другий пучок із 40 шпагатин складаємо навпіл і примотуємо так, як показано на фото.
konyk9Третій пучок використовуємо для виготовленнязадніх ніг. Примотуємо його на відстані 4 см від шиї. Намотуючи шпагат і формуючи ноги, порівнюємо їх з передніми. І коли вони стають однаковими, закінчуємо намотку і зайве відрізаємо.
konyk10Прив`язуємо вуздечку. Клеїмо або пришиваємо намистинки для очей.
konyk11Клеїмо або пришиваємо копита з тасьми.
konyk12Прикріплюємо попонку, рівняємо хвостик.
Автор майстер-класу
Олена Харченко
Усі нові статті прямо тобі на пошту!

Комментариев нет:

Отправить комментарий