воскресенье, 28 декабря 2014 г.

Гостинна садиба салон-студія "Лялина Світлиця" / Hospitable mansion interior studio "Lyalin Svitlytsya"

ЕкоАгроТуристична гостинна садиба салон-студія «ЛЯЛИНА СВІТЛИЦЯ»
в Опішні, ПОЛТАВЩИНА 

Олена-Олімпіада Щербань
вул. Партизанська, 19 Опішня, Зіньківського району, Полтавської області (066) 18-45-061
http://olenasunny.blogspot.com
shcherbanjov@ukr.net
Дорогі ГОСТІ!
Люб’язно запрошуємо Вас приємно і смачно відпочити в нас і тілом і душею. Є в серці Полтавщини, в Опішні – славнозвісній столиці гончарства українського – незвичайне місце для релаксу Всієї Вашої Родини – «Лялина Світлиця». Вам і Вашим діточкам у нас неодмінно сподобається. Схована в благодатній тіні горіхів-велетнів, екологічна, бо глиняна, ХАТИНКА на три кімнати порадує Вас прохолодою влітку і ні з чим незрівняним теплом від хатньої пічки взимку, здивує  внутрішнім начинням – «та тут справжній музей Ляльки!!!» – часто вигукують Гості. Так, справжніми господинями в Світлиці є ляльки-мотанки. Їх тут дбайливо збирає і навчає традиційному лялькотворенню у супроводі етнолекції залюблена в свою справу гостинна господиня. Експозиція налічує понад 1000 експонатів, зібраних в різних куточках України. Є кілька інсталяцій. Вже існує прикмета: хто змотає в Лялиній Світлиці ляльку-мотанку, через рік в родині з’явиться малюк. Тут пригощають трав’яним чаєм із трав, дбайливо зібраних навесні на семи опішнянських пагорбах.
Ви з головою поринете в часопростір рідної старовини, довідаєтеся про рецептуру та особливості приготування традиційних українських страв у глиняному посуді (борщики із глиняних горщиків (скоромні і пісні і особливі)), та навіть самі зможете долучитися до технологічного процесу випікання в печі опішнянських різдвяних пряників, знаменитих пирогів, скуштуєте вергунів та тістечко «безе»…. Дізнаєтеся багато чого цікавого і забутого про давній весільний обряд Зіньківщини, особливості випікання опішнянських весільних короваїв (на 12 кг кожний), народний одяг, архітектуру, народне малярство та мистецтво у всіх його проявах – Лялина Світлиця для тих – хотів би цікаво, здорово, смачно, вигідно із користю для загального інтелектуального розвитку провести час. На Вас чекають смачнющі страви та напої. До Ваших послуг майстер-класи із виготовлення ляльки-мотанки, ляльки-трав’янки, мотузяних коників, пряників, вергунів, дідухів, солом’яних павуків; незабутні екскурсії по семи опішнянських пагорбах, Лихопоєвої криниці із цілющою водою, а також пам’ятні враження від відвідин місцевого музею гончарства приватних садиб відомих опішнянських Гончарів та Гончарівен!!!
А ще в нас є привітна річка Ворскла, а в сусідньому Котелевському районі (близько 20 км) – знамените Більське городище – скіфська столиця Гелон, і єдиний в Україні музей весілля у Великих Будищах від нас лише 10 км, і Диканька зі чотирьохстолітніми дубами та понад двохвіковими Миколаївською та Троїцькою церквами.
Серед  Гостей Лялиної Світлиці – китайці, американці, поляки, росіяни, естонці і, звичайно, тисячі українців різних фахових спрямувань, але особливо у нас полюбляють гостювати учені, майстри народної творчості, медики, педагоги, музиканти…
Ми любимо свою справу, українське СЕЛО, ЛЮДЕЙ, тому з радістю чекаємо на ВАС!



Комментариев нет:

Отправить комментарий