четверг, 18 декабря 2014 г.

http://civicua.org/news/view.html?q=2361365

В Лубнах молодь і представники старшого покоління готувались до Дня Святого Миколая
Напередодні Дня Святого Миколая у Лубнах відбувся незвичайний майстер-клас для дітей і представників старшого покоління. Навчитися випічці та розпису традиційних пряників і підготуватися до свят учасникам допомагали представники Полтавської обласної молодіжної громадської організації «Твій Світ» та народна майстриня Олена Щербань. Куратор проекту Олександр Чепур говорить: «Добру традицію проводити подібні майстер – класи за участі представників різних поколінь започаткували з метою об’єднати у спільній діяльності осіб похилого віку та молодь». Учасниками майстер – класу стали учні загальноосвітньої школи №1, студенти Лубенського професійного ліцею. Директор студії «Лялина світлиця», майстер Олена Щербань підготувала для випічки пряників спеціальні форми. Більшість дітей тісто тримали в руках не вперше. Проте справжніх різдвяних пряників не ліпив ще ніхто.  Принаймні так на запитання майстра хором відповідали діти. Виявилося, що це важка робота. Викачувати тісто та викладати його у формочки не так і легко. 
Допомагали проводити майстер – клас учні Лубенського професійного ліцею групи №4 за професією кухар – кондитер. 
«Змогу потримати в руках тісто та зробити з нього пряничок або його частинку зміг кожен. Цікаво, що із захопленням ліпили тісто не лише дівчата, а й учасники більш поважного віку», - говорить Олена Щербань. 
Не втрималися й організатори проекту. Начальник відділу в справах сім᾽ї, молоді та спорту виконавчого комітету Лубенської міської ради Світлана Скиба переконана, що назва заходу «Різдвяні дива» цілком відповідає надіям не тільки дітлахів, які очікують новорічних подарунків, але і усіх громадян нашої країни, що сподіваються на мир і злагоду. Тож, у більшості, випечені різдвяні пряники, які більше схожі на мініатюрні витвори мистецтва і створені руками маленьких майстрів роздадуть дітям - тимчасово переміщеним із зони конфлікту на Сході України. Захід відбувся завдяки проекту надання підтримки, допомоги та сприяння розвитку активності людей похилого віку, особливо тих, хто постраждав від націонал соціалізму за підтримки Німецького федерального фонду «Пам'ять. Відповідальність. Майбутнє» в рамках програми «Місце зустрічі – діалог». 
Джерело : Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ»
Автор : Олександр Чепур

Комментариев нет:

Отправить комментарий