понедельник, 9 сентября 2013 г.

Бариня, панянка - лялька, яку можна з їсти \

http://www.umoloda.kiev.ua/number/2127/225/75784/

НА ДЕСЕРТ  

Майстриня Олена Щербань поділилася з читачами «УМ» одним із рецептів приготування «баринь». «У нас в Опішні для «різдвяного» пряника беруть 200 грамів масла чи марг
арину, — ділиться бабусиним рецептом пані Олена, — кладуть туди три яйця, збивають ту суміш зі склянкою цукру й усе змішують. Потім додають чайну ложку соди і «гасять» її лимоном (можна й оцтом, але він не так розпушує тісто). При бажанні присмачують ванількою й обов’язково — ложкою меду. Підсипаючи борошна, старанно замішують тісто, щоб воно вийшло м’якеньким. Далі його розкачують на столі, формою вирізають ляльку і фарбують її. Чим фарбувати? Найкраще — соком моркви або буряка. Після того, як уже «вдягнену» в потрібний колір «бариню» чи «панянку» спечете, залишається тільки збитими білками з цукром вималювати контур — ось і лялька готова».

Комментариев нет:

Отправить комментарий